Mave-tarmworkshop

Skuespil, film, ægte organer og leg med cykelslanger og meget andet

Børnelivs meget populære workshop om maven og tarmsystemet indeholder en lægekonsultation med en patient, som eleverne skal hjælpe en læge med diagnosticere, teori (bl. gennem en film og ægte dyreorganer) om opbygningen af hele fordøjelseskanalen fra mund til endetarm – inkl. længde og funktion) og til sidst bygges et hjemmelavet tarmsystem. Eleverne deltager aktivt i hele workshoppen. 

I en børneworkshop lærer børn – gennem grin, nysgerrighed og teater – at forholde sig til sundhed og deres krop: Hvordan vi ser ud indeni, hvorfor vi bliver syge, og hvad man kan gøre for at holde sig rask? Kroppen er sjov og spændende. Og vi skal passe på den, men ikke være for bange. Gennem viden bliver børn endnu klogere på sig selv og kan forhåbentlig hvile endnu mere i grundtroen på, at kroppen er skøn som den er. Det er krops-empowerment i
børnehøjde – og bidrager på sigt til en sundhedsfremmende adfærd.

En Mave-tarm workshop består af følgende 

  • Læge-patient workshop: Børnene møder lægen og de to patienter, og hjælper lægen med at finde ud af, hvad de fejler. 
  • Teori om maven og tarmene: Underviserne tegner organerne på maven, og viser en video af, hvordan organerne ser ud indvendigt, samtidig med, at de fortæller børnene om funktion etc.
  • Aktivitet “Lav den perfekte lort”: Med kiks, juice og en model af fordøjelsessystemet, laver underviserne og børnene den perfekte “afføring”. 
  • Organdissektion: Underviserne viser vaske ægte (svine)organer, og puster liv i lungerne.