FØRSTEHJÆLPskurser

Vi underviser voksne i førstehjælp til børn

 

I flere år har Børneliv undervist lærere og pædagoger i akut førstehjælp til børn – og det kan være med til at redde liv og førlighed, da vi fra forskningen ved, at tidlig hjælp er afgørende i akutte situationer med børn. Desværre – og til vores store forbavselse – har mange lærere i dag ikke modtaget undervisning i førstehjælp, eller også ligger det meget langt tilbage. Dertil er der den store udfordring forbundet ved at viden erfaret på et førstehjælpskursus hos de fleste er glemt efter 6 måneder. 

Vi har udviklet tre førstehjælps-film med Thure Lindhardt, Birgitte Hjort Sørensen og Bodil Jørgensen, hvor tre forskellige førstehjælps-scenarier folder sig ud i ‘ægte’ settings på en skole, så lærerne og pædagoger får en ‘ægte’ men tryg læringsoplevelse. Filmene er filmet som virtual reality, for at give en bedre indlevningsoplevelse, men vises på storskærm i 2D format.

I samarbejde med forskningsinstituttet CAMES Herlev og læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole, har vi i 2017-2018 forsket i brugen af filmene i undervisning. Forskningen viser, at vores nye metode gør, at lærerne er mere motiverede for at lære, får mere ud af undervisningen end ved konventionel undervisning. Derudover huskes procedurerne bedre, hvis der anvendes film i kombination med praktiske øvelser.

Førstehjælpskurserne består af: 

Førstehjælp ved hjertestop:

Øvelser i mund til mund og hjertemassage, samt tilhørende teori og film.

 

Førstehjælp ved fremmedlegeme, der er kommet galt i halsen:

Øvelser i procedurer og heimlich metoden, samt tilhørende teori og film.

 

Førstehjælp ved kramper / epileptisk anfald:

Øvelse i procedure, samt tilhørende teori og film.