FØRSTEHJÆLPskurser

 

Vi underviser voksne i førstehjælp til børn

I flere år har Børneliv undervist lærere og pædagoger i akut førstehjælp til børn – og det kan være med til at redde liv og førlighed, da vi fra forskningen ved, at tidlig hjælp er afgørende i akutte situationer med børn. Desværre – og til vores store forbavselse – har mange lærere i dag ikke modtaget undervisning i førstehjælp, eller også ligger det meget langt tilbage. Dertil er der den store udfordring forbundet ved at viden erfaret på et førstehjælpskursus hos de fleste er glemt efter 6 måneder.

Derfor har vi udviklet og integreret brugen af virtual reality (VR) som et nyt centralt omdrejningspunkt i vores arbejde med at redde børneliv – og efteruddanne lærere og pædagoger. Vi har som de første i Danmark produceret tre VR førstehjælps-film med Thure Lindhardt, Birgitte Hjort Sørensen og Bodil Jørgensen, hvor tre førstehjælps-scenarier folder sig ud i ‘ægte’ settings på en skole, så lærerne og pædagoger får en ‘ægte’ men tryg læringsoplevelse.

I samarbejde med forskningsinstituttet CAMES Herlev og læreruddannelsen METROPOL i København, har vi i 2017-2018 lavet forskning på brugen af filmene i undervisning. Vores forskning viser, at vores nye metode gør, at lærerne er mere motiverede for at lære, får mere ud af undervisningen end ved konventionel undervisning, hyppigere vil kunne holde den livsvigtige viden frisk, hvis der anvendes VR-film kombineret med praktiske øvelser. Den første modtagelse af filmene har været altovervældende.

Flere end 1.500 mennesker har allerede set filmene på events, som Børneliv har deltaget i, og nu skal filmene og vores undervisning ud i virkeligheden og gøre en forskel.