Foreningen Børneliv - se mit hjerte! har overordnede formål:

Vision:
At skabe umiddelbar glæde, interesse og forståelse for børnenes egen krop, sundhed og velvære.
Børnelivs langsigtede mål er at lave en positiv sundhedsfremmende adfærdsændring i børnenes liv.

Mission:

  • At undervise i sund livsstil og fremme forståelse for kroppen henvendt til børn i 0. - 5. klasse.
     
  • At undervise i akut førstehjælp til børn, målrettet voksne der arbejder med børn til daglig.
    Formålet er at øge lærernes og pædagogernes kompetencer, så farlige situationer kan forebygges i arbejdet med børn, og samtidig skabe et trygt og sikkert institutionsmiljø.

Børnelivs bestyrelse

Bagerst fra venstre: Anne Nissen, Cecilie Jespersen, Steffen Dan-Nielsen (suppleant), Nasim Samandari (kasserer), Morten Schrøder (formand).

Forrest fra venstre: Iben Greiber (suppleant), Sandra Meinich Juhl (næstformand).


Samarbejdspartnere

  • Flow Media / flow-media.net - film og billeder
  • Laura & Stin - webdesign og logo
  • RUC's masteruddannelse i Sundhedsfremme - samarbejde om udviklings- og forskningsprojekter i Børneliv-regi
  • Danmarks Lungeforening: Danmarks Lungeforening arbejder for at sikre, at flere danskere lever med sundere lunger livet igennem.  Missionen er færre lungesyge børn og voksne, og et bedre liv for mennesker med en lungesygdom. På børne- og ungeområdet arbejdes med sygdomsbekæmpelse i form af lungesundhed i daginstitutioner og skoler. Derudover ydes der patientstøtte til lungesyge børn og unge og deres familier. Læs mere på www.lunge.dk

 

Baggrund

Foreningen Børneliv - se mit hjerte! blev stiftet januar 2014 og er grundlagt af otte yngre læger, der er i gang med at uddanne sig til børnelæger. Foreningen er bygget på et grundlæggende princip om frivillighed og engagement. Sammen har vi udviklet Børneliv, fordi vi elsker at arbejde med børn, sundhed, sygdomsforebyggelse og formidling – og måske mest af alt fordi børn er sjove!

Alle bestyrelsesmedlemmer har gennemført første år af speciallægeuddannelsen til børnelæge. Et par af os er nu videre i specialiseringen som børnelæge, mens andre forsker inden for børnesygdomme. Derudover har vi alle bestået det internationalt anerkendte EPLS-kursus – et kursus for læger der uddanner til at håndtere akutte og livstruende situationer med børn, både udenfor og på hospitalet.

Endvidere arbejder bestyrelsesmedlemmerne - ud over vores virke som læger - både i professionel og frivillig sammenhæng i krydsfeltet mellem undervisning, børn og kultur, både i indland og udland.

Børnelivs workshops afvikles både af bestyrelsesmedlemmerne og andre frivillige inden for lægevidenskaben.
Fælles for os alle er, at vi først og fremmest brænder for sagen. Selvfølgelig har vi også de nødvendige faglige kvalifikationer til at gennemføre undervisningen, og alle undervisere er uddannet af Børneliv, før de tager på besøg. I kan derfor få besøg af både yngre læger, medicinstuderende på den sidste del af studiet og børnesygeplejersker.